Roelie van Lingen

Roelie van Lingen……. muzikant, componist en passievol early adaptor en talentontwikkelaar. In de hoogtijdagen als muzikant/componist met Headfirst onder boeker MOJO en label EMI op diverse wereldpodia gestaan van Paradiso Amsterdam tot SXSW Austin Texas. Als componist theater en dans voorstelling geschreven o.a. bij INTRO DANS. Artiesten in de dop gespot en gescout o.a. Sanne Hans (Miss Montreal), ChefSpecial, MakeBelieve, Navarone, Stereo (RockNation).

 

Ik denk in totaalplaatjes, de songs, performance, profile building en vooral de eigenzinnigheid en vernieuwing omarmend.

 

Met de visie ‘networking the way to play music is KING PLAY MUSIC ontstaan. Hiermee identificeer ik mij als professional om talenten met mijn kennis en ervaring te begeleiden. Naast in veel panels gezeten te hebben als jurylid en coach bij o.a. de Grote prijs NL, UtrechtPopprijs, High School Music Competition heb ik een groot professioneel netwerk opgebouwd o.a. 3fm, KX Radio, MTV, KPN Soundcheckers, De Beste Singer Songwriter NL.

 

Sinds 2008 lever ik een inspanningsdienst door upcoming artiesten en bands onder de aandacht te brengen (pluggen) bij de radio. Veel bands beleefden hierdoor hun vuurdoop bij de grote radiostations.  Van het vroegere Indecent Proposal van Rob Stenders, de freaknacht van en Giel, Gerard Ekdom en Barend en Wijnand tot het huidige NPO 2,3, DWDD en KPN soundcheckers. Mijn inspanningen worden gewaardeerd en erkend als leverancier van (nieuwe) talenten en muziek bij de radiostations door op het juiste moment waar, wanneer en bij wie de muziek onder de aandacht te brengen.
promoting since 2008


Om het nieuwe talent een podium te bieden om zich in de picture te spelen heb ik 12 jaar geleden Altersonic showcases in het leven geroepen. ‘Als er geen podium is dan creëer je er zelf één’ met deze visie werd dit alternatief gestart omdat er behoefte was aan meer independent showcasespots tijdens dat ene moment van het jaar,  ‘EuroSonic Noorderslag’. Het bestaansrecht is op het 10 jarig jubileum bezegeld door PinguinRadio, die Altersonic heeft geadopteerd en deze presenteert en ondersteunt.

Om nieuw talent te ontwikkelen ben ik het A&R development concept We Rock the Cradle gestart. We Rock the Cradle ontdekt, ontwikkelt, begeleidt talent en ondersteunt al jaren de  ambities van opkomende artiesten door artist development en live shows zoals op Altersonic.

Hoe kun je jouw ambitie in de praktijk brengen en welke weg kun je dan het beste bewandelen? Wij geven je een zetje ‘We Rock’ in de goede richting. Resultaatgericht en naar de maatstaven van de huidige muziekindustrie. Want aan het begin van je carrière ‘the Cradle’ heb je professionals nodig die je de weg wijzen.


Popup in-store is een nieuw product van We Rock the Cradle. Het is een independent reizende marketing showcase store die 4 dagen in de maand het hele jaar telkens in een andere stad opduikt. Het is een mash-up van een recordstore, muziekshop, academy, showcase en creatieve playground en  die het hele jaar door toegankelijk is. De store is open for business voor de muziekindustrie en het publiek dat hier kan shoppen naar nieuw talent. ‘Laat je ontdekken’


meer info:
https://www.linkedin.com/in/roelievanlingen/
Passie pensioneert Nooit!
Aanbevelingen